Candidats Guanyem Figueres

José (Joselín) Castellón Amalla

Té 48 anys i és medidador cívic comunitari a l'associació per la recerca i l’acció social VINCLE. És activista veïnal del barri de Sant Joan i delegat de Girona de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Paula Franquesa Mestre

Té 24 anys i és activista feminista i col·laboradora de l’Eina (Intersindical–CSC). Va participar del 15M a Figueres i de l’Assemblea de Joves de l’Alt Empordà. Ha cursat estudis de Promoció d’igualtat de gènere i Filologia Catalana i treballa de monitora en un menjador escolar.

Oriol Casadevall i Crespo

Té 40 anys i és director de l’escola municipal de música de Castelló d’Empúries, músic membre de diverses formacions de jazz i música antiga. És militant de la CUP de Figueres, membre de la junta de l’Institut d’Estudis Empordanesos i de l’associació Música i Natura de l’Empordà.

Oriol Turró Garriga

Té 38 anys i és psicòleg i tècnic de recerca en temes d'envelliment, discapacitat i salut. És membre del grup de Professionals per a la Promoció de la Salut de Girona i actualment és regidor del grup municipal de la CUP de Figueres.

Loli Garcia Romero

Té 58 anys i té estudis de disseny gràfic, disseny web i disseny publicitari. Ha estat delegada de MIFAS Alt Empordà i va ser integrant de la candidatura d’EUiA a les municipals. És cofundadora de la Plataforma d’Afectats per la Pobresa i la PAPH a Figueres i participa al CDR de Figueres.

Ona Cabello i Maurici

Té 19 anys i ha participat del teixit associatiu figuerenc al Consell Local de Figueres i a la Colla Gegantera "Amics dels Gegants de Figueres". La seva militància va començar al SEPC Alt Empordà a l'institut. Actualment és militant de La Forja Alt Empordà.

Òscar Vergés Moreno

Té 44 anys i és llicenciat en Geografia i en Periodisme. Ha treballat a la Generalitat de Catalunya i en l’empresa privada en l’àmbit de la comunicació corporativa i institucional. És adherit als Comuns i actualment és regidor pel grup municipal de Compromís d'Esquerres per Figueres.

Xavier Sais Juy

Té 50 anys i treballa a la Biblioteca de Figueres. Format en Arts escèniques i gestió cultural, ha dedicat els darrers vint-i-cinc anys a treballar com actor i docent en tècniques de la interpretació i corporals.

Judit Viscasillas Zamora

Té 30 anys i és graduada en Educació social. Treballa com a orientadora laboral en un programa d'inserció formativa i sociolaboral per a joves de Figueres. Ha sigut voluntària del Servei d’Intervenció Educativa de Càritas de Figueres i va ser membre del Casal Popular La Figa de Figueres.

Gina Cortés Viarnés

Té 24 anys i ha estat vinculada a l’Agrupament Escolta Sant Pere, la companyia jove de teatre A Mossegades i actualment forma part del col·lectiu feminista i anticapitalista de Figueres Les Garotes. És antropòloga social i cultural, treballa en l’àmbit dels Drets Socials i s’està formant en justícia restaurativa.

Pau Turró i Falgàs

Té 23 anys, és militant de La Forja Alt Empordà i col·laborador de l’Eina (Intersindical–CSC). Ha militat al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Figueres i a la universitat, especialment treballant aspectes LGBTI. Ha format part de l’Esplai de Figueres (AEiG Xiprers al Vent) i ha estat jugador de futbol del Vilabertran, La Salle i el Navata.

Sara Oliver Cuadras

Té 32 anys i és llicenciada en Pedagogia. Actualment treballa de docent en un institut públic. Ha treballat en el món socioeductiu en diferents projectes a Figueres. Ha estat vinculada al moviment 15M de Figueres i, actualment, és membre del col·lectiu feminista i anticapitalista de Figueres Les Garotes.

Joan Alberni i Coderch

Té 71 anys i és metge i cirugià amb l’especialitat de Psiquiatria jubilat. Ha format part del Sindicat Democràtic d’Estudiants, el PSUC i el Grup de Defensa dels Aiguamolls Empordanesos. Actualment està vinculat a la IAEDEN- Salvem l'Empordà, al Casino Menestral i al Foment de la Sardana Pep Ventura. És militant de la CUP de Figueres.

Núria Castelló Danés

Té 35 anys i està vinculada al món de l'ensenyament, actualment treballa de mestra a l'Escola d'Adults de Figueres. També està vinculada a la cultura, a la música en particular, i ha col·laborat amb diverses entitats socials, culturals i del lleure de la ciutat.

Asmae Aazouzi El Qaraji

Té 35 anys i ha cursat estudis de FP II a l'Institut Cendrassos. Treballa en una immobiliària. Va nèixer a Nador (Marroc) però des que era un nadó viu a Figueres i es considera una figuerenca amb un llegat amazic. És activista social i ha estat membre de la PAPH de Figueres i de la Taula Energètica de Figueres.

Jordi Roig i Ferrer

Té 46 anys i és llicenciat en Història i en Documentació. És docent i membre del grup de treball de professors de secundària Exili, Deportació i Holocaust. Ha participat en les publicacions "L’abans de Figueres, 1875-1967” (2009), “L’abans de Figueres, 1960-1989” (2015) i “Figueres desapareguda” (2018) i és autor de “L’asil Vilallonga i el seu temps” (2011). Ha estat vinculat al Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat.

Juan David Urrea Tabares

Té 28 anys i és graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va ser impulsor de l’Associació d’Estudiants de Ciències Polítiques de la UdG i de l’Associació de Politòlegs i Politòlogues de Comarques Gironines. Actualment treballa de tècnic especialitzat al Servei de Gestió Acadèmica de la Universitat de Girona.

Núria Ramos i Geli

Té 35 anys i ha participat en moviments associatius de Figueres com el Centre Excursionista i el Casal La Volta. És treballadora social i terapeuta Gestalt de formació, actualment treballa acompanyant a adolescents i joves des de la teràpia i projectes socials. És militant de la CUP i membre del col·lectiu feminista i anticapitalista de Figueres Les Garotes.

Jordi Larrosa i Aulet

Té 63 anys i és diplomat en Comerç. Ha treballat en empreses del sector de l’automòbil com a cap de vendes i actualment és prejubilat. Ha participat del 15M de Figueres i al cercle Podem Figueres, en les àrees de finances i municipalisme. És membre de Compromís d'Esquerres per Figueres.

Emma Quesada Clarà

Té 31 anys, és llicenciada en Periodisme i cursa un màster en Estudis de Dones, Ciutadania i Gènere. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, en el sector editorial i actualment és tècnica municipal de la CUP de Figueres. Ha participat a la PAPH de Figueres, és cofundadora del portal d'informació "La Fissura" i és membre del col·lectiu feminista i anticapitalista de Figueres Les Garotes.

Toni Garcia Quesada

Té 55 anys i és llicenciat en Geografia i Història. És professor a l’Institut Olivar Gran de Figueres. Actualment és regidor i portaveu del grup municipal de la CUP de Figueres. Col·labora amb els moviments en defensa de l’ensenyament públic i està vinculat als col·lectius de suport al poble saharauí. És membre del grup de treball de professors de secundària Exili, Deportació i Holocaust.

Suplents

Maria Besora Soler

Té 25 anys i actualment treballa de dependenta. És militant de Poble Lliure i de La Forja Alt Empordà. És fundadora del SEPC Figueres i del Col·lectiu Som Joves. Ha format part de diferents espais i plataformes en defensa del territori, de la cultura per la pau i en defensa de la llengua. Actualment participa al Consell Local de Joventut de Figueres i col·labora amb la CUP Figueres.

Cristina Hernàndez Segura

Té 34 anys, és diplomada en Educació Social i activista feminista. Està especialitzada en acompanyar a dones en el seu desenvolupament personal, és tècnica en acció comunitària amb persones en situació d'exclusió social i treballa en l'atenció social en l'àmbit de les addiccions i a les persones sense llar.

Xavier Colomer Teixidor

Té 25 anys, és politòleg i va estudiar el màster en professorat. És professor de secundària i treballa a Òmnium Cultural. Ha militat en espais juvenils de la comarca de l'Alt Empordà i col•laborat en el teixit associatiu de Figueres. És cofundador del Projecte Polititza't que intenta apropar la política a la gent, especialment als joves.