Guanyem Figueres celebra el pas definitiu per construir l’escola Carme Guasch però mostra reticències amb la ubicació

La formació considera que cal treballar per un pacte de ciutat contra la segregació escolar

El ple de novembre ha donat llum verda al conveni de l’Ajuntament de Figueres amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció de la nova escola Carme Guasch. Davant d’aquesta decisió Guanyem Figueres considera que cal una reflexió crítica de tots els responsables polítics dels darrers 15 anys. Valoren que tants anys en barracons han provocat que molts alumnes hagin passat tota l’educació infantil i primària en una escola amb deficiències per les mancances i limitacions de l’equipament.
Així mateix, la formació al govern lamenta la incapacitat de tots els governs que des del 2006 que es van construir els barracons actuals, no han estat capaços de buscar la ubicació idònia que contribueixi a millorar la proposta educativa de la ciutat. Consideren que construir la nova escola al mateix espai on hi ha l’actual, una zona de la ciutat que tindrà tres escoles definitives, condicionarà la zonificació escolar de la ciutat. Realitat que també ha manifestat bona part de la comunitat educativa, des de direccions d’escoles, com el professorat i associacions de famílies d’alumnes. Aquest fet asseguren que accentua la segregació escolar que els darrers anys s’ha incrementat a la ciutat, tal i com mostra l’estudi de la Fundació Bofill Estat i evolució de la segregació escolar a Catalunya 2020.

És amb aquests arguments que Guanyem s’ha abstingut a la votació del ple i, alhora, segons ha manifestat el seu regidor José Castellón, per ser coherents amb els plantejaments que la CUP i altres organitzacions que formen part de Guanyem sempre han defensat.
Guanyem Figueres assegura que el govern actual ha buscat alternatives per a la ubicació de l’escola, però no s’han trobat els terrenys amb les facilitats suficients que permetessin plantejar-ho amb una resolució ràpida, que no allargués més anys una escola en barracons que ja en l’actualitat és obsoleta.
Per tots aquests motius, Guanyem Figueres assumeix la seva part de responsabilitat i es compromet a treballar per un pacte de ciutat que lluiti contra la segregació i que impliqui totes les escoles públiques i concertades tal i com s’ha impulsat a altres ciutats. I alhora, seguir treballant per millorar l’oferta escolar i formativa de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *