Guanyem Figueres impulsarà la creació d’un servei de salut LGBTI que esdevingui referent a comarques gironines

Avui, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, la candidatura presenta les seves propostes en la defensa de drets LGBTI

Guanyem Figueres contempla diverses mesures en el seu programa per abordar els drets LGBTI. D’entre aquestes propostes, destaca l’impuls d’un servei especialitzat de salut LGBTI que esdevingui un espai de referència a les comarques gironines. Actualment, les comarques gironines no gaudeixen d’un servei especialitzat d’aquestes característiques i els usuaris que necessiten aquesta atenció -especialment el servei de salut trans- s’han de traslladar a Barcelona o, directament, empadronar-se a la capital per poder rebre l’acompanyament i l’atenció sanitària a l’única unitat de referència a Catalunya, Trànsit. Guanyem Figueres, doncs, vol impulsar la creació d’una unitat de salut LGBTI en un dels Centres d’Atenció Primària de Figueres per als figuerencs i les figuerenques i, també, perquè esdevingui l’espai de referència per a les persones dels col·lectius LGBTI a les comarques gironines.

Malgrat destacar la creació d’aquest servei específic, Guanyem Figueres planteja altres mesures en els diferents àmbits d’actuació municipal. Així, la candidatura de confluència vol reforçar l’actual protocol contra les agressions sexistes desenvolupant -entre altres aspectes- l’atenció específica a les agressions LGBTI-fòbiques i vol incorporar les necessitats d’aquests col·lectius en els plans de seguretat ciutadana. En l’àmbit del treball i l’ocupació, pretén obrir una línia de suport a les persones que viuen a Figueres i es troben amb dificultats a l’hora d’accedir a llocs de treball a causa de la discriminació social que pateixen com, per exemple, el racisme, l’homofòbia i la transfòbia. Així mateix, Guanyem Figueres vol crear i dinamitzar un equipament de gestió comunitària amb la participació dels diferents col·lectius i entitats feministes, de dones i LGBTI de la ciutat.